رهبر معظّم انقلاب به سه خصلت در کلام امام صادق(ع) اشاره کرد که زمینهساز همه خیرات در زندگی است.
پایگاه رهنما :
آیتالله خامنهای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در بیانی به شرح حدیثی از امام صادق علیهالسلام پرداختند و فرمودند: امام صادق (ع) از پدران بزرگوارشان از امیرالمؤمنین (ع) نقل میکند: «جُمِعَ الْخَیْرُ کُلُّهُ فِی ثَلَاثِ خِصَالٍ» این سه چیز را اگر بشود تأمین کرد، همه خیرات مستقیم و غیر مستقیم در اینها داخل است.
ایشان افزودند: «النَّظَرِ وَ السُّکُوتِ وَ الْکَلَامِ» یکی نظر؛ نگریستن، دوم سکوت و سوم کلام. «فَکُلُّ نَظَرٍ لَیْسَ فِیهِ اعْتِبَارٌ فَهُوَ سَهْوٌ» فرمود: هر نگاه کردنی که در آن عبرت گرفتن و اعتبار نباشد؛ سهو است و هیچ فایدهای ندارد.
رهبر معظّم انقلاب خاطرنشان کردند: «وَ کُلُّ سُکُوتٍ لَیْسَ فِیهِ فِکْرَةٌ فَهُوَ غَفْلَةٌ» سکوت هم جزو کارهای متعارف و رفتار انسان است. هر سکوتی که در آن فکری نیست، غفلت است، «وَ کُلُّ کَلَامٍ لَیْسَ فِیهِ ذِکْرٌ فهُوَ لَغْوٌ» میفرماید هر کلامی که در آن ذکر، یاد و توجه نیست ـ. حالا یا به طور مطلق یا توجه إلیالله ـ. این کلام لغو است.
ایشان فرمودند: «فَطُوبَى لِمَنْ کَانَ نَظَرُهُ عِبَراً وَ سُکُوتُهُ فِکْراً وَ کَلَامُهُ ذِکْراً» انسانی که این سه خصوصیات را دارد، بر گناهان و خطاهای خود بگرید؛ این نتیجه همین توجهات است. وقتی ما ساکت هستیم فکر میکنیم، وقتی حرف میزنیم تذکر در آن است، وقتی نگاه میکنیم با سنجش، آن وقت یکی از چیزهایی که مورد نگاه ما است، خود ما و رفتارهای خودمان است که خطاهایمان را پیدا میکنیم.
رهبر معظّم انقلاب افزودند: مشکل ما این است که اشتباهات و خطاهای خود را نمیفهمیم و نمیبینیم. وقتی فهمیدیم آن وقت عظمت کار را مشاهده میکنیم، اگر اهل دل باشیم گریه میکنیم.
ارسال نظرات